Unos novog bloga / objave u WordPress internet stranicu

Jedan od najboljih načina za rad na SEO optimizaciji internet stranice je redoviti unos novog sadržaja na internet stranicu. Ukoliko želite redovito unositi novi sadržaj u internet stranicu Wordpres  je trenutno jedan od najboljih CMS sučelja za to. Pri naruđbi stranice svakako naglasite da biste htjeli unositi nove objave.  Ukoliko ste izradili stranicu i zanima Vas kako unijeti novi tekst, priredili smo Vam upute u nastavku ove objave.

 

Link za pristup administraciji:
http://vasadomena.hr/wp-admin/
Username: vaš username/korisničko ime
Lozinka: vaš password / lozinka

 

U lijevom sivom izborniku nalaze se mnoge stavke, od kojih je za potrebe uređivanja novosti potrebna samo Pages (Objave).

Klikom na Posts > All Posts (Objave> Sve objave) otvara se pregled/popis svih podstranica vaše web stranice, gdje se iste lako prepoznaju prema nazivu.

 

Nova objava/blog izrađuje se klikom na Add new

U sučelju “novog posta/bloga” nalaze s sve stavke posta koji ćete objaviti. Radi jednostavnosti, rastavit ćemo stavke na 8 dijelova u nastavku teksta. Stavke će biti navedene po preporučenom rasporedu unosa.

U najveću bijelu podlogu upišite ili prenesite pripremljeni tekst.

Ukoliko želite postaviti naslov ili podnaslov ili neki paragraf prikazati većim obilježite ga te odaberite iz prikazanog padajućeg menija jedan od Naslova.

Dodatno oblikovanje možete odabrati u izborniku. Pa tako možete redom:

zadebljati tekst – B
Nakriviti tekst – I
Dodati listu s točkama
Dodati listu s brojevima
Postaviti citat
Poravnati tekst lijevo, u sredinu ili desno
Dodati link u Vašu objavu

Ukoliko želite dodati fotografiju u Vašu objavu, odaberite Add Media

Otvara se sučelje u kojemu možete odabrati fotografije iz već dodanih medija ili odabrati Select Files i unijeti nove fotografije s vašeg računala.

Fotografije, jednako kao i tekst, možete poravnati lijevo, desno ili u sredinu objave. Klikom na unesenu fotografiju nudi nam se mogućnost ravnanja.

S desne strane pri dnu, nudi nam se odabir naslovne fotografije objave.  Kliknite na link i iz medija ili s računala odaberite fotografiju.

Ukoliko imate veći broj objava htjet ćete ih rasporediti u različite kategorije. Ukoliko kategorija već postoji dovoljno ju je odabrati klikom na kućicu kraj imena, ukoliko želite napraviti novu kategoriju odaberite link Add New Category

Na kraju, prije objave htjet ćete pregledati objavu. Za pregled odaberite Preview (Pregled), a za objavu, nakon što ste zadovoljni napisanim odaberite Publish (Objavi).