Pitanje koje nam klijenti najčešće postave prvo je – “Koja je cijena internet stranice?” – ZATO SMO PRIREDILI OVAJ TEKST

Sasvim je logično pitati se koji iznos je potrebno uložiti u izradu internet stranice i što ćete za uloženi novac dobiti. Redovito našim klijentima pokušavamo približiti i objasniti vrijednost i cijenu onoga što će dobiti, a konačno smo odličili odgovore pretočiti u tekst koji će Vam biti uvijek dostupan na našim stanicama. Najbrži i najjednostavniji odgovor je, kao što i sami pretpostavljate “ovisi”, no jasno je da to nije dovoljno jasan niti dovoljno dobar odgovor. Sve češće ćete naići na cjenike internet stranica na webovima agencija što jasno daje do znanja da bolje objašnjenje svakako potrebno.

Naš je cilj pobliže Vam objasniti koja će biti cijena izrade Vaše internet stranice i ono najbitnije, zašto.

Cijene internet stranica variraju od 1500kn do vrtoglavih 50.000kn+. Ima li to smisla? Ovisi!

NABROJIMO NEKE VARIJABLE KOJE UTJEČU NA CIJENU IZRADE INTERNET STRANICE

BROJ STRANICA

Dakle, koliko stranica će sadržavati Vaš nova internet stranica? Želite li osnvni web koji će izgledati kao “online brošura” ili želite bogatiju stranicu koja će Više reći o Vama i Vašem poslovanju? Možda želite stranicu na kojoj ćete objaviljivati članke kroz koje možete pokazati uključenost i stručnost u Vašem području. Na većini standardnih web stranica uglavnom možete vidjetu osnovne stranice kao što su o nama, početna stranica, kontakt i ostale ključne stranice koje posjetiteljima omogućuju informiranje o Vama, Vašim uslugama i Vašem poslovanju.

Naš start paket obuhvaća gore navedene osnove, a također nudi prostor za dodatke i dodatne značajke. Uz sve navedeno, konačni broj stranica varijabla je u određivanju koliko će internet stranica uinstinu koštati. Ukoliko govorimo o stranicama zapravo razgovaramo o uloženom vremenu za izradu i jasno je da je vrijeme novac i u razvoju web stranica i dizajnu web stranica. Koliko je potrebno više vremena za izradu kvalitetnih stranica, utjecat će na troškove. Ukoliko su Vam potrebne dodatne stranice izvan osnovnog paketa, iste će biti dodane na cijenu.

Svaka internet stranica mora sadržavati i tekst. Naravno! Važnije pitanje je naravno … “Imate li sadržajni tekst spreman za stranice Vaše web stranice ili će vam trebati pomoć poput naših usluga pisanja ili jednostavno pomoći u pisanju tog sadržaja?”

Za dobru internet stranicu, morat ćete imati vrlo dobre naslove stranica i dobro napisane tekstove. Naravno, možete koristiti Već postojeće tekstove iz tiskanih brošura, no ponekad je dobro te tekstove prilagoditi internet kulturi.

Nemojte zamarati posjetitelje svoje web-lokacije ogromnim zidovima neprekinute kopije teksta iz brošura tiskanih medija tvrtke. Tekst web stranice treba i mora biti drugačiji. Tekstovi na stranici izuzetno su bitni za zauzimanje pažnje Vaših posjetitelja, a osim toga imaju ogroman utjecaj na pozicioniranje na tražilicama.

Web danas je iskreno prepunjen poslovnim web stranicama i postoje brojni razlozi za to prekomjerno zasićenje. Velik je broj onih koji su upoznati s osnovama izrade internet strance, a ponekad je to očigledno jer čini se da postoje tisuće web stranica manje kvalitetnih od web stranica visoke kvalitete. Neka ta činjenica služi kao pozivna kartica za izgradnju odlične web stranice koja će konkurirati na tržištu. U samo 3 sekunde na Vašoj web stranici većina posjetitelja već je napravila neke vrlo bitne prosudbe o Vašem poslovanju koja se uglavnom temelji na kvaliteti Vaše web stranice.

SLIKE, GRAFIKA I OSTALI ELEMENTI

Što je sa slikama i web grafikom? Imate li fotografije visoke kvalitete ili fotografije na zalihama koje želite upotrijebiti na svojoj web stranici? Možda Vam je potrebna pomoć i na ovom području? Hoćemo li morati raditi zajedno na oabiru i izvoru fotografija? Možda će Vaše fotografije zahtjevati obradu u programima kao što je PhotoShop?

Cijene web stranica i grafika na web stranicama može biti malo različita. Ovisno o Vašim potrebama, može se kretati od nekoliko stotina kuna do više od nekoliko tisuća. Visoka kvaliteta fotografija zahtjeva kvalitetnog fotografa. Visoka kvaliteta fotografija, između ostalog, pomoći će razlikovati Vaše web stranice od ostalih. Loši odabir slika i niske kvalitete fotografija koji nisu optimizirani za web i mobilne uređaje ostavit će ozbiljne posljedica na Vašu inače savršenu web stranicu.

Prilagođeni, profesionalno dizajnirani logotip spada u istu kategoriju. Ukoliko nemate već izrađen kvalitetni logo je preporučljivo da to napravite u paketu za dizajn web stranica. Ako još nemate logotip, možete pogledati neke od naših radova na linku i zatražiti ponudu Izrada logotipa . (Navis digital nudi VAm popust na izradu logotipa uz izradu internet stranice starter paket .)

ALI KOLIKO KOŠTA?

Radi dobivanja polazišta za odgovor (općenito naravno) koliko koštaju web stranice, pretpostavimo da je vaša nova web stranica ono što smatramo “osnovnom web lokacijom tvrtke”. Standardne stranice kao što su o nama, početnoj stranici, kontakt stranici, FAQ (često postavljana pitanja) zajedno s ostalim ključnim stranicama koje posjetiteljima omogućuju informiranje o vama, vašim uslugama i vašem poslovanju, Imate čitav tekstualni sadržaj (rijetko je to slučaj). Sve su slike spremne, pravilno postavljene i optimizirane za web (opet je to rijetko). Imate informacije prilično uredno organizirane. U biti ste spremni ili vrlo blizu da budete spremni za istinski početak dizajna i razvoja web stranica s developerom ili dizajnerom.

Ako niste u ovom trenutku to je savršeno prihvatljivo, ali imajte na umu da je ova razlika u “spremnosti” tamo gdje ćete platiti više ili manje za web stranicu.Što se tiče ove točke, to je jednostavno pitanje proračuna i koliko pripremnih aktivnosti možete realno učiniti sami na način na zadovoljava standarde kvalitete kako bi se stvorila web stranica visoke kvalitete. Drugim riječima, možete to učiniti sami ili možete platiti da se to učini.

Naveden varijable mogu značiti razliku između 120-satnog projekta razvoja web stranica i projektiranja 200+ sata. To je ogroman jaz između procijenjenog i stvarnog vremena razvoja / razvoja koji treba biti bolje kvantificiran.

Pa ipak, još uvijek govorimo o “osnovnoj poslovnoj web stranici” opremljenoj jasnim osnovnim sadržajem. Imat će barem 5 stranica poput Početna, O nama, Kontaktirajte nas, Portfolio, Blog. (Uvijek možete dodati neograničene stranice na naš prilagođeni paket sami ili ćemo biti sretni da Vas kontaktiramo za dopune stranica prilikom odabira našeg osnovnog paketa.) U cijenu start paketa također su uključene telefonske konzultacije 1-na-1.

Ovaj primjer internet stranice imat će integraciju društvenih medija zajedno s potpunim CMS (Content Management System) sustavom, tako da možete jednostavno dodati ili upravljati svojim sadržajem iz jednostavnog urednika.

Projicirani trošak za gore opisani projekt internet stranice bio bi negdje između 3.300kn i 3.800kn. Detaljniju cijenu se možet odrediti uz još nekoliko poznatih detalja.

KADA POKUŠAVATE PRORAČUNATI TROŠKOVE INTERNET STRANICE, UZMITE U OBZIR OVE ČIMBENIKE (NEKI SU VEĆ SPOMENUTI):

 • Izrađujemo li novu stranicu ili želite redizajn?
 • Koliko stranica želite?
 • Imate li sadržaj za Vašu web stranicu ili će vam trebati pomoć u sadržaju (copywrite usluge)?
 • Što je sa slikama i grafičkim stranicama?
 • Imate li poslužitelj već hosting domene?
 • Imate li domenu osiguranu ili će vam trebati pomoć pri registraciji domene?
 • Trebate li druge posebne značajke kao što su kanali društvenih medija osnovni ili napredni SEO?

Cijene web stranica relativno će biti veće ili niže ovisno o vašim specifičnim zahtjevima web mjesta.

U brzom telefonskom razgovoru koji obično traje manje od 15 minuta, možemo prikupiti dovoljno podataka kako bi Vam mogli javiti točne troškove za njihov projekt izrade internet stranice. Nazovite 092 271 4764 za besplatne, telefonske konzultacije. Također možete upotrijebiti obrazac za kontakt na dnu ove stranice kako biste zatražili besplatnu konzultaciju.

TRENING I KONTINUIRANA PODRŠKA

Drugi način za bolje razumijevanje analize troškova možemo razmotriti sljedeći raspored vremena:

 • 10% Planiranje; Pred-razvojni zadaci
 • 55% Razvoj / Baza podataka & amp; Konfiguracija web sustava
 • 25% Dizajn / Izgled
 • 10% Upravljanje projektima

KONAČNI ODGOVOR NA KOLIKO PITANJA

Ako planirate da internet stranica jednog dana generira dio Vašeg dohotka, nemojte pretjerano štediti na početnoj investiciji u kvalitetnu web stranicu.

Koliko biste uložili u fizički prodajni prostor ili showroom? Iznos za najam, inventar, dizajn interijera, marketing, oglašavanje, komunalije, osoblje, opremu i osiguranje itd. mogu doseći i iznose od nekoliko desetaka tisuća eura.

Sasvim je razumno uložiti minimalno 3.000kn u kvalitetnu internet stranicu.